Instagram rozšiřuje dárky pro tvůrce Reels

9. 2. 2023Novinky

Instagram je testoval loni v listopadu. Nyní oznámil, že další oprávnění tvůrci klipů Reels budou moci přijímat virtuální dárky od svých fanoušků, a tím si vydělávat peníze.

Jak novinka funguje? Diváci Reels budou moci nakupovat virtuální dárky přímo ve vysílání, prostřednictvím speciálního tlačítka, v různých částkách prostřednictvím hvězdiček, které fungují jako měna v aplikacích Mety. Tyto dárky v podobě nálepek pak budou moci použít jako nástroj pro darování peněz svým oblíbeným tvůrcům.

Těm pak Instagram každý měsíc poskytne podíl na příjmech v Reels, které obdržely dárky, a to ve výši 0,01 USD za každou hvězdičku získanou od fanoušků. Je však potřeba, aby tvůrci dosáhli hranice pro vyplacení, která čítá 100 USD (což může zahrnovat i výdělky z jiných monetizačních programů). V tu chvíli budou moci své dary převést na skutečné peníze.

Zdroj: Social Media Today

Jedná se tak o další způsob, jak mohou tvůrci – a zejména autoři Reels – vydělávat peníze v aplikaci, která se stala klíčovým bojištěm mezi platformami pro krátká videa.

Novinka je dostupná zatím jen v USA, kde si tvůrci mohou zkontrolovat svůj profesionální panel, zda již k darům Instagramu mají přístup, následně se připojit a začít vydělávat. Další regiony by měly přijít na řadu brzy.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře