Instagram rozšiřuje přehledy o Reels, Live a další aktualizace

25. 5. 2021Novinky

Instagram spouští v aplikaci nové přehledy engagementu, které vám ukáží, jak si vedou vaše videa Reels a živé přenosy Instagram Live. Kromě nich se můžete těšit na další nová a aktualizovaná data. Tím dochází k významnému rozšíření přehledů, které Instagram v současnosti nabízí.

Zavedení přehledů o výkonnosti Reels a Live je odpovědí na požadavek tvůrců a firem, které tyto formáty videí používají. Reels a živá videa totiž rostou na popularitě, a proto je logické, že jejich autoři chtějí vědět, do jaké míry jsou pro publikum zajímavá a jak se z toho případně poučit.

Zdroj: Instagram

Instagram v nových přehledech nabídne širokou škálu metrik pro všechny typy obsahu, nově i podrobné statistiky pro Reels a Live videa. Doteď byla k dispozici pouze data pro příspěvky ve feedu, Stories a IGTV.

  • Pro Reels poskytne Instagram informace o celkovém počtu přehrání videa, oslovených účtů, likes, komentářů, uložení a sdílení.
  • Pro Instagram Live nabídne zase data o počtu oslovených účtů, top diváků, komentářů a sdílení.
Zdroj: Social Media Today

Instagram rovněž přidává tyto nové elementy do Account Insights, aby poskytl lepší představu o tom, jak se mění výkon Reels a Live v průběhu času. Kromě nich ve statistikách přibudou ještě podrobné informace o dosahu nebo nové přednastavené možnosti časového rámce. Instagram brzy také umožní přístup k přehledům z desktopové verze aplikace.

Zdroj: Instagram

Tyto novinky jsou tak významným rozšířením přehledů Instagramu a mohou vést ke zcela novým přístupům v obsahové strategii firem. Díky novým datům se totiž dozvíte, co rezonuje s vaším publikem nejvíce a kde se můžete ještě posunout, a to na základě konkrétního formátu obsahu.

Nové přehledy by měly být již k dispozici v mobilní aplikaci. Podrobnosti si přečtete na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře