Instagram spouští delší Stories a mazání příspěvků v carouselu

24. 11. 2021Novinky

Minulý měsíc Instagram oznámil, že plánuje zavést delší videa ve Stories. A nyní oficiálně spouští živý test. Druhou novinkou je pak možnost smazat jednotlivé příspěvky z carousel formátu, což velmi usnadní práci správcům profilů.

Delší Stories

Tato novinka v praxi znamená, že Instagram už nebude dělit delší videa na 15sekundové samostatné spoty, ale přehraje je v délce 60 vteřin bez přerušení.

Tento krok Instagram učinil na základě zpětné vazby uživatelů i firem. Možnost vytvářet delší příběhy je podle něj totiž velice žádaná. Pokud jste mezi vybranými, tuto možnost si už můžete vyzkoušet ve své instagramové aplikaci.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Mazání příspěvků v carouselu

Instagram také přidává druhou velmi žádanou funkcionalitu. Nově umožní odstranit jednotlivé příspěvky ze série dříve nahraného carouselu obrázků nebo videí.

To provedete zcela jednoduše:

  • Kliknete na nabídku se třemi tečkami.
  • Poté zvolíte možnost Upravit.
  • A nakonec kliknete na malou ikonu koše v levém horním rohu obrázku či videa, které chcete odstranit.
Zdroj: Social Media Today

Tato funkcionalita vám poskytne lepší možnosti při správě příspěvků a zároveň zajistí, že v případě, že objevíte chybu nebo problém s jedním snímkem, už nebudete muset mazat a znovu nahrávat celou sadu carouselů.

Novinka je už dostupná v systému iOS a brzy bude také k dispozici pro uživatele Androidu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře