Instagram spouští Location a Hashtag Stories

30. 5. 2017Novinky

Instagram zavádí Location a Hashtag Stories. Jak už název napovídá, nový nástroj umožní seskupovat všechny Stories na základě jedné lokality nebo hashtagu. To například znamená, že příspěvek označený určitým místem se zobrazí společně s ostatními stejně označenými příběhy.

Instagram se opět nechal inspirovat svým konkurentem Snapchatem, který nástroj „Our Stories“ spustil teprve nedávno. Zatímco tady se o příspěvky stará fyzický tým lidí, Instagram pracuje výhradně s algoritmem. Ten umožní shromažďovat Stories výrazně rychleji a v mnohem větším množství.

To je velkou výhodou, na druhou stranu však hrozí, že se v kolekci Stories objeví i nevhodný obsah. Uživatelé však dostanou možnost takové příspěvky nahlásit a Instagram je na základě těchto doporučení prověří.

Shromážděné příspěvky se zobrazí ve vyhledávací tabulce. Do vyhledávače můžete zadat konkrétní lokalitu nebo hashtag a aplikace vám nabídne seznam výsledků. Nahoře uvidíte skládanku složenou ze slajdů Stories různých lidí, které s danou lokalitou nebo hashtagem korespondují. Instagram také ukáže Location Stories ve Stories feedu podle toho, kde se daný uživatel zrovna nachází.

Instagram_LocationHashtagStories-1920-800x450

Novinka by měla být již dostupná na platformách iOS i Android. Location ani Hashtag Stories zatím nebudou obsahovat reklamy.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře