Instagram Stories jdou na mobilní web

6. 9. 2017Novinky

Uživatelé Instagramu se brzy dočkají novinky. Oblíbené Stories, které zatím byly dostupné pouze v nativní aplikaci Instagramu, nově budete moci sdílet a prohlížet také přes mobilní webové stránky sítě.

Stories se zobrazí tradičně v horní části feedu a budou fungovat podobně jako v aplikaci. Pro spuštění tedy stačí na ně kliknout, pro procházení, přeskakování nebo vrácení snímku pak bude k dispozici pravá a levá šipka.

Tak jako vždy spustí Instagram novinky postupně. Nejprve zavede možnost prohlížet si Stories, na což se můžeme těšit už během několika následujících týdnů. Nahrávání Stories pak bude otázkou pár měsíců.

Stories představují populární formát – denně je sleduje 250 milionů lidí. I proto sociální síť servíruje aktualizace jako na běžícím pásu. V srpnu umožnila veřejně sdílet příběhy na Facebooku všem uživatelům bez omezení, o měsíc dříve zavedla komentování v podobě videa a fotky. Stories jako zajímavá varianta, jak přilákat pozornost zákazníků, našly místo i v kampaních řady firem.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře