Instagram Stories nabídnou delší videa a propojení s Reels

22. 10. 2021Novinky

Instagram testuje dvě novinky, které korespondují s jeho snahou posunout se více směrem k video obsahu a maximalizovat zapojení uživatelů na sociální síti. Nově proto experimentuje s déle trvajícími videi ve Stories a zároveň uživatelům nabídne rychlé propojení na Reels videa.

Stories

Ve Stories na Instagramu by se brzy mohly objevit videa s delší stopáží. Instagram by tak přestal krátit spoty, které teď mohou mít délku až jedné minuty, a segmentovat je do více příběhů navazujících za sebou.

Aktualizace by tak v podstatě umožnila nahrávat do Stories i celé Reels klipy, které Instagram v červenci prodloužil na 60 sekund. To znamená, že Reels budete moci nahrát buď do samostatného Reels feedu, nebo právě přímo do příběhů.

Pokud jste mezi vybranými uživateli, kterých se test týká, pak už dnes můžete v aplikaci vidět oznámení, které na novinku upozorňuje.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Reels

Instagram také testuje novou možnost, která vás přesměruje ze Stories do Reels. Cílem je zvýšit povědomí o různých video nástrojích aplikace, zrychlit přesun mezi nimi a v neposlední řadě je propojit dohromady.

Zdroj: Ahmed Ghanem

Jak je vidět, pozornost Instagramu se začíná velice rychle ubírat od tradičního feedu ke Stories a Reels. To jde ruku v ruce s širším cílem vytvořit z Instagramu čistě jen video platformu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře