Instagram testuje dobrovolné skrytí počtu likes

19. 1. 2021Novinky

Instagram testuje novou aktualizaci. Ta by uživatelům umožnila skrýt nebo naopak odkrýt celkový počet likes, který jejich příspěvky získaly.

V roce 2019 odstranil Instagram pro většinu uživatelů možnost veřejného zobrazení celkového počtu likes u příspěvků, a to v rámci iniciativy podporující všeobecný wellbeing. Cílem bylo snížit potřebu konkurence a sociálního srovnávání mezi uživateli a omezit negativní emoce, které s tím souvisí.

Ačkoliv sám Instagram zatím nepřišel se zprávou o tom, jak je tato aktivita účinná, některé jiné studie prokázaly, že je smysluplná, prospěšná a má pozitivní dopad.

I tak se ale ukázalo, že někteří uživatelé o viditelné metriky, jako jsou právě počty likes u příspěvků, stojí. Nová funkcionalita by proto fungovala na bázi dobrovolnosti. Pokud uživatelé budou chtít veřejně zobrazit počet likes u svých příspěvků, bude to možné. Pokud to chtít nebudou, nemusí.

Možnost skrýt likes můžete zvolit jak při vytváření příspěvku v pokročilém nastavení, tak zpětně, když už je post zveřejněný.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře