Instagram testuje funkci, která umožní sdílet příspěvky ve Stories

26. 3. 2018Novinky

Když budete chtít v Instagram Stories využít obsah ostatních, už ho nebudete muset fotit a složitě přidávat. Instagram totiž v současné době testuje funkci, která vám jednoduše umožní ve Stories sdílet příspěvky ostatních.

Vždycky existoval způsob, jak sdílet příspěvky pomocí aplikací třetích stran, které ale nebyly až tak dokonalé. Další možností bylo, že uživatelé vytvořili screenshot příspěvku a sdíleli ho ve vlastních Stories. To však také přinášelo spoustu omezení, obzvláště z hlediska prostoru při doplnění vlastního textu do obsahu.

Nová funkce je velmi užitečným nástrojem, který zjednoduší sdílení přes aplikaci a správným způsobem. Instagram vývoj funkce potvrdil: ,,Neustále testujeme nové způsoby, jak zjednodušit uživatelům sdílení okamžiků s jejich blízkými.‘‘

Sdílení tzv. regam funguje následujícím způsobem. Vyberete veřejný příspěvek na Instagramu a klepnutím na tlačítko jej vložíte do Stories. Poté budete moci upravit pozici a velikost sdíleného příspěvku, přidat komentář nebo přizpůsobit jeho výraznost pomocí kreativních nástrojů. Lidé uvidí váš příběh, uvnitř kterého bude obsah jiného autora. Součástí bude také funkcionalita, která vás po kliknutí přesměruje k původnímu příspěvku. Funkce sdílení by mohla podpořit i virální šíření obsahu.

Pouze veřejné příspěvky budou mít možnost opětovného sdílení. U soukromých účtů nebude možné této funkce využít. Pokud si majitelé veřejných profilů nebudou přát, aby jejich příspěvky sdíleli ostatní, v nastavení bude možné volbu sdílení vypnout.

Test nové funkce probíhá zatím na malém počtu uživatelů.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře