Instagram testuje funkci portrétu „Focus“

23. 3. 2018Novinky

Instagram se připravuje na rozšíření sbírky režimů vedle efektů, jako je Boomerang či Superzoom, které jsou k dispozici v Instagram Stories. V aplikačním balíčku Instagram’s Android Application Package (APK) se objevila ikona portrétu u kamery pro Stories s názvem Focus. Režim portrétů by umožnil fotografovat stylizované portréty s různými efekty.

V současné době probíhá testování tohoto nového nástroje. Po zapnutí funkce Focus se na obrazovce objeví možnost ,,Find a Face‘‘. Po vyfotografování se zobrazí fotografie portrétu s rozmazaným pozadím a zaostřeným obličejem.

Instagram se k testování nové funkce vyjádřil následovně: ,,Testujeme formát fotoaparátu, který uživatelům umožní snadno vytvořit fotografie a videa umělecké kvality. Je to další způsob, jak zlepšit funkce Instagramu a usnadnit sdílení každodenních momentů s blízkými.‘‘

Mnoho smartphonů, včetně novějších telefonů iPhone, již disponuje nástroji portrétu ve fotoaparátu, které efekt rozmazaného pozadí nabízí. Uživatelé se mohou vyfotit a pohodlně fotky nahrávat na místa jako Instagram. Popularita Instagram Stories roste a z tohoto důvodu se sociální síť snaží nabízet pokročilé efekty a nové možnosti úpravy fotografií i videí přímo v aplikaci.

Režim portrétu představuje další možnosti kreativity. Tím by se Instagram posunul o krok dopředu před konkurujícím Snapchatem. Pokud Instagram spustí funkci Focus pro veřejnost, bude k dispozici i na starších mobilních telefonech, které v sobě ještě tyto technologie nemají.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře