Instagram testuje horizontální prohlížení příspěvků ve feedu

15. 1. 2019Novinky

Instagram začal testovat nové prohlížení příspěvků ve feedu, které by mělo být ze strany na stranu, jako je tomu u Stories.

Instagram vychází z velké popularity příběhů, které na všech platformách Facebooku využívá denně více než miliarda lidí. Facebook již několikrát uvedl, že Stories jsou budoucností společenského sdílení, proto nyní experimentuje a testuje nový způsob prohlížení příspěvků ve feedu.

Uživatelé by měli mít na výběr a možnost si zvolit, jestli zůstanou u horizontálního, nebo vertikálního prohlížení – scrollingu.

Instagram vznikl jako sociální síť obrázků a fotek. Rostoucí trend videí a expanze Stories ale mění počáteční koncepty aplikace. Facebook a Instagram se často řídí změnami chování uživatelů. Stories jsou úspěšné a zavedení horizontálního prohlížení by bylo logickým vývojem.

Mezi vánočními svátky Instagram nečekaně spustil možnost horizontálního prohlížení časové osy většímu počtu uživatelů. Jednalo se ovšem o chybu v testování, za kterou se Instagram omluvil.

Pokud jste tuto možnost na svém profilu zaznamenali, napište nám, jak se vám horizontální scrolling líbil. Budeme rádi, když se s námi o své dojmy podělíte v komentáři pod článkem.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře