Instagram testuje možnosti zobrazení NFT

18. 5. 2022Novinky

Dlouho vyvíjené možnosti zobrazení NFT na Instagramu nyní dostávají první verzi. Instagram zahájil testování nových funkcí NFT s vybranými tvůrci.

Proces bude zahrnovat integraci pro Ethereum a Polygon, přičemž brzy se objeví další podpora pro Flow a Solana. Majitelé NFT budou moci propojit své účty Rainbow, Trust Wallet a MetaMask, a ověřit tak vlastnictví NFT.

Uživatelé budou moci zobrazovat své NFT v hlavním kanálu Instagramu, v rámci Stories nebo v přímých zprávách.

Na účtech účastníků pak přibude nová karta NFT, na které bude zaškrtávátko v šestiúhelníku označovat ověřené NFT. Indikátor zaškrtnutí v šestiúhelníku najdete také u obrázků NFT zveřejněných v rámci hlavního kanálu příspěvků.

Zdroj: Instagram

Instagram tuto možnost vyvíjí od června loňského roku. První příklady ukazovaly, jak by Instagram mohl nejen prezentovat vaše NFT, ale také usnadnit prodej NFT a spojit je s širším trhem digitálních produktů.

Zdroj: Instagram

Meta také hovořila o potenciálu NFT a o rozšířené roli, kterou bude digitální zboží hrát v nadcházejícím posunu metaverza. Například oblečení, do kterého oblékáte své digitální avatary, bude potenciálně možné razit jako NFT a vázat je na vaši digitální identitu.

Také na Facebooku se brzy objeví možnosti zobrazení NFT, spolu s NFT pro rozšířenou realitu pro Instagram Stories.

Další informace o funkcích zobrazení NFT zjistíte zde:

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře