Instagram testuje nové partnerské příspěvky a Reels

27. 7. 2021Novinky

Instagram začal testovat novou funkcionalitu s názvem Collab, která by umožnila zveřejňovat příspěvky v hlavním feedu a videoklipy Reels ve spolupráci s druhým účtem. To nabízí novou příležitost, jak zvýšit engagement, rozšířit dosah a oslovit nová publika.

Při tvorbě postů můžete pomocí nástroje pro označování pozvat jiný účet, aby spolupracoval na daném příspěvku nebo videu. Pokud tento účet váš návrh odsouhlasí, zobrazí se v záhlaví společně s vámi a příspěvek se nasdílí sledujícím obou profilů.

Novinka se v příspěvcích objeví v podobě dvou profilových bublin, které signalizují, že se na obsahu podílejí dva lidé nebo účty.

Tento druh obsahu se zobrazí také na obou profilech, k dispozici bude společné diskusní vlákno pod příspěvkem a každý z vás také získá přístup ke statistikám.

Novinka představuje zajímavý nástroj nejen pro jednotlivce, ale také pro influencery a značky, protože obsah bude možné zobrazit publikům obou stran najednou.

Funkcionalita se zatím testuje v zahraničí. Instagram termín globálního spuštění zatím nezveřejnil.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře