Instagram testuje nové rozdělení účtů, které sledujete

26. 11. 2019Novinky

Stane se vám někdy, že máte na Instagramu tak velké množství kontaktů, že si ani nepamatujete, koho vlastně sledujete? Instagram testuje novou funkci, která vám pomůže rozlišit, na které účty reagujete nejvíce a na které nejméně. Tato novinka by vám měla pomoci se rozhodnout, které kontakty můžete případně přestat sledovat.

Nová funkcionalita by měla rozdělovat účty, které sledujete, do skupin podle různých parametrů:

  • kategorie účtu (například umění, komiksy, cestování),
  • data začátku sledování daného uživatele,
  • s kým nejméně komunikujete nebo s kým jste naopak ve spojení nejvíce,
  • čí příspěvky vidíte ve svém feedu nejvíce.
Source: Twitter Jane Wong

Jedná se sice o malou aktualizaci, která by ale ušetřila všem uživatelům starosti se správou kontaktů.

Algoritmus Instagramu klade důraz na interakce a chce, aby mezi sebou uživatelé aktivně komunikovali. Zavedení této funkce by pomohlo eliminovat sledující, o které neprojevujete takový zájem. Instagram si od novinky slibuje aktivní spojení, zlepšení komunikace a zvýšení interakce. Zatím se ale nevyjádřil, kdy nové kategorizování zavede globálně.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře