Instagram testuje nové selfie a challenge samolepky pro Stories

19. 5. 2020Novinky

V těžkých chvílích přichází Instagram i s trochou zábavy a přináší nové kreativní funkce do Stories. Jedná se o animované selfie samolepky, zrcadlový efekt fotoaparátu a challenge samolepky. Těšíte se? Pojďme si je představit.

Pokud jste součástí testovacího vzorku, najdete animované selfie samolepky mezi nástroji pro úpravu příběhů. Když kliknete na možnost Selfie, otevře se vám obrazovka Selfie samolepky, kde máte na výběr z několika emoji efektů. Ty následně změní grafiku vaší fotografie.

https://twitter.com/blahout/status/1243826201627680769

Zdroj: Twitter Václav Blahout 

V rámci zrcadlového režimu fotoaparátu by mělo být na výběr pět různých typů zrcadlově odražených pohledů.

Zdroj: Twitter Jane Wong

Instagram v současné době vyvíjí i samolepku výzvy, tzv. Challenge sticker. Jejím cílem je spojovat uživatele a vyvolávat v nich interakce tím, že se budou účastnit různých vizuálních soutěží a výzev.

Zdroj: Twitter Jane Wong

Jedná se sice o malé aktualizace, které ale tvůrcům Instagram Stories nabídnou nové kreativní možnosti a uživatelům zábavu.  

Instagram letos představil už mnoho novinek – například možnost odpovědi na příběhy pomocí GIF, oříznutí videa ve Stories, samolepku oznámení polohy, nové možnosti zmínek a efektů Boomerangu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře