Instagram testuje novou funkci doporučených příspěvků

18. 9. 2018Novinky

Nová aktualizace by vám měla zobrazovat ve feedu příspěvky na základě toho, koho na Instagramu sledujete a s kým komunikujete. Instagram následně vybere podobný obsah, který zařadí mezi vaše doporučené příspěvky.

V současné době se vám na Instagramu zobrazují příspěvky podle uživatelů a hashtagů, které sledujete. Obsah je ovlivněný i reklamou sponzorovaných příspěvků. Oproti Facebooku však máte na Instagramu nad vaším obsahem mnohem větší kontrolu.

S novou funkcí byste měli nejprve vidět obsah od lidí, které sledujete. Poté se vám na konci feedu zobrazí „Doporučené příspěvky“. Po kliknutí na modré tlačítko budete mít možnost pokračovat v prohlížení doporučeného obsahu.

Instagram chce uživatelům pomoci lépe spravovat jejich čas a ušetřit jim zdlouhavé hledání nového obsahu.

Tato funkce je zatím ve stádiu testování. Pokud ji Instagram zavede, bude přínosem i pro značky, jelikož se zvýší potenciál dostat se nepřímo do nových doporučených příspěvků.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře