Instagram testuje novou funkci Stories About You

19. 8. 2019Novinky

Instagram vyvíjí novou funkcionalitu, která by uživatelům na jednom místě ukázala všechny Stories, ve kterých je o nich zmínka. Pro uživatele tak bude snazší tyto příběhy dále sdílet a komentovat. Zároveň by se snížila pravděpodobnost toho, že Stories, ve kterých vás někdo označil, přehlédnete.

Instagram Stories sleduje 500 milionů aktivních uživatelů denně, a proto se sociální síť snaží zavádět nové nástroje, které by jim nástroj zpřehlednily a usnadnily s ním pracovat. Kromě toho se Instagram snaží zvýšit uživatelskou aktivitu a interakce ve Stories.

Testovaný nástroj je v aplikaci Instagramu pod názvem Stories About You.

V nové sekci se zobrazují všechny příběhy, ve kterých vás tvůrce Stories označil. Upozornění na zmínku v příběhu je oddělené od ostatních obecných oznámení.

Jedná se sice o malou aktualizaci, zato velmi užitečnou, obzvlášť pro značky nebo uživatele s velkým počtem sledujících. Pokud Instagram novou funkci zavede, pomůže účtům lépe řídit odpovědi, sdílení a další činnosti spojené s taggováním a zmiňováním ve Stories. Kdy Instagram nový nástroj spustí veřejnosti, není zatím zřejmé.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře