Instagram testuje novou možnost hlášení nepravdivých informací

9. 9. 2019Novinky

Nová funkce, kterou Instagram testuje, má pomoci uživatelům nahlásit příspěvky obsahující nepravdivé informace. Cílem Facebooku je omezit šíření zavádějícího obsahu na všech svých platformách.

Funkci naleznete u příspěvku, když kliknete v pravém horním rohu na tři tečky a dáte možnost Nahlásit. Zde si můžete vybrat z voleb Jde o spam a Je to nevhodné. 

U možnosti Je to nevhodné se vám zobrazí seznam důvodů, proč nahlašujete daný příspěvek. Na konci seznamu najdete tlačítko Nepravdivé informace. Stačí na něj kliknout a obsah tím nahlásíte jako lživý.

Zdroj: Instagram

Instagram vyzývá uživatele, aby při jakémkoliv podezření, že příspěvek porušuje pravidla komunity, takový obsah nahlásili. Instagram poté daný případ prozkoumá a ověří, jestli se opravdu jedná o nepravdivou informaci.

V případě, že novou volbu nemáte ještě k dispozici, není nic špatně, jen nejste součástí testovacího vzorku.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře