Instagram testuje novou navigaci ve Stories

27. 5. 2020Novinky

Instagram testuje nové způsoby navigace ve Stories feedu. Chce tím pomoci uživatelům najít více obsahu, který je zajímá.

Novinka by měla fungovat tak, že hlavní kanál Stories půjde posunout dolů, načež se v horní části obrazovky objeví nabídka dalších příběhů, mezi kterými budete moci přecházet a vybírat obsah rychleji a podle své chuti. Podívejte se.

Instagram už podobnou variantu této funkcionality testoval v minulosti a nyní experimentuje s další. Pokud ji zavede, představovala by odlišný tok Stories, než jaký známe dneska. Navíc by usnadnila, aby se prosadily i příběhy, které zůstávají méně viditelné či zcela skryté. Zajímavější je však potenciální posun do další fáze podoby feedu a navigace na sociální síti v širším měřítku.

Během posledních let totiž Facebook a Instagram opakovaně zaznamenaly, že Stories jsou na nejlepší cestě sebrat News Feedu prvenství a převzít roli primárního rozhraní engagementu uživatelů.

Zdroj: SocialMediaToday.com
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře