Instagram testuje nový hudební nástroj pro Stories

22. 5. 2018Novinky

Instagram připravuje možnost přidání hudby do Stories. Ty by mohly díky tomu působit profesionálněji a i amatérská videa by mohla upoutat větší pozornost uživatelů.

Zavedením nového nástroje by byly Instagram Stories komplexnější. Prvek hudby pomůže šířit různé výzvy, jako je tomu u jiných hudebních aplikací, které mají dle statistik desítky miliónů aktivních uživatelů za měsíc. Instagram si totiž uvědomuje potenciál hudby. Video obsah doprovázený hudbou je atraktivnější a pro uživatele mnohem zajímavější ke sledování.

Instagram novou funkci ještě nepotvrdil, ale její testování je zřejmé z kódu aplikace pro Android.

Práce s hudbou, zvuky a jejími variacemi jsou v různých aplikacích velmi populární. Nástroj hudby v Instagram Stories může mít i souvislost se spoluprací Facebooku s hudebními vydavateli, díky které můžete přidávat oblíbené skladby do video příspěvků. Výběr široké škály hudebních stop by mohlo podpořit vytváření Stories a jejich následné sdílení, aniž by se autor musel obávat blokace či narušení autorských práv.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře