Instagram testuje nový layout pro IGTV

6. 12. 2019Novinky

Instagram v letošním roce představil mnoho novinek, které se týkají platformy IGTV. Zavedl náhledy IGTV do hlavníno feedu a horizontální zobrazení videa, pracuje na propojení IGTV s Facebook Watch, změnil délku IGTV videí a umožňuje vytvářet série videí. I pro rok 2020 připravuje další vylepšení a v současné době testuje nové rozložení videí v IGTV.

Níže na obrázku vidíte stávající layout kanálu IGTV, kde je na hlavní stránce první doporučené video v horizontální podobě a pod ním další obsah v menších náhledech. V kategoriích Sleduji, Populární a Historie uvidíte vybraná videa v rozložení na výšku.

V novém layoutu zmizelo členění v podobě mřížky, všechen obsah je rozdělený do svislého rolovacího seznamu a přibylo více kategorií. Pod náhledem se zobrazuje část popisku videa, jméno profilu a počet zhlédnutí. Tematické kategorie by měly pomoci zvýšit zapojení uživatelů do nového obsahu, protože se dostanou snadněji k videím, o které mají zájem.

Zdroj: Twitter Jane Wong

Pokud chcete získat více inspirace, jak pracovat s IGTV, přečtěte si naše manuály Jak na IGTV kanál a Tipy pro úspěšný IGTV kanál.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře