Instagram testuje nový layout ve Stories

12. 12. 2019Novinky

Instagram se pustil do testování třech nových možností, které obohatí Stories. Seznamte se s nástrojem Layout, širší nabídkou Boomerangu a funkcionalitou Shoutout.

Nový nástroj Layout nabídne rozdělení obrazovky v podobě šesti různých variant mřížek. V této testovací fázi to zatím vypadá, že budete moci do každého políčka přidat jen statický obrázek.

Specialistka Jane Wong také upozornila, že Instagram testuje nové styly nástroje Boomerang, který nabídne více kreativních možností pro vytváření Stories. Kromě klasického módu přibyde varianta Hold, Dynamic, Slowmo, Duo a Duo again.

Mimo to Instagram experimentuje s novou funkcionalitou Shoutout, která poskytne přizpůsobitelné šablony pro oznámení narozenin, výročí a dalších podobně důležitých událostí.

Tato novinka by měla fungovat tak, že když přidáte @nickname uživatele do políčka, které vám Shoutout nabídne, zobrazí se výčet fotek, které jste vzájemně sdíleli. Z nich pak můžete vybrat jednu, která doprovodí vaše oznámení. Vypadá to na další zajímavý krok, jak podpořit přímý engagement a zároveň rostoucí trend většího množství privátních konverzací na Instagramu.

Jestli a kdy Instagram nástroje zavede, není zatím jasné.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře