Instagram testuje nový způsob, jak obnovit napadené účty

28. 6. 2019Novinky

Instagram připravuje nový proces obnovení účtů, který by měl být pro uživatele snadnější a zkomplikuje práci hackerům. Pokud někdo napadne nebo ukradne váš účet na Instagramu, budete mít větší šanci, že ho získáte zpět.

Uživatelé s větším počtem sledujících se často potýkají s problémem, kdy se do jejich účtu nabourají kybernetičtí zločinci, účet jim ukradnou a v některých případech je i vydírají. Pokud se nyní snažíte problém vyřešit, většinou musíte čekat na odpověď podpory Instagramu a celý proces je zdlouhavý.

Testovaný systém obnovy účtu má za cíl nabídnout uživatelům jednoduší cestu k získání účtu zpět a bude fungovat následujícím způsobem:

  • Když vám někdo odcizí účet a změní heslo, po opakovaném zadávání přihlašovacích údajů se do vašeho instagramového profilu nebudete moct dostat.
  • Budete muset kliknout na „Potřebuji pomoc“ na úvodní stránce přihlášení.
  • Instagram vás požádá o zadání e-mailové adresy nebo telefonního čísla, které jste použili při založení vašeho účtu.
  • Poté vám Instagram pošle šestimístný kód, který vám umožní znovu získat přístup do vašeho účtu.
Zdroj: vice.com

Hackeři mají často ale přístup i do e-mailu nebo mají pod kontrolou telefonní číslo uživatele. V momentě, kdy získáte opět přístup ke svému účtu, Instagram přijme další opatření, aby zajistil, že hacker nebude moci používat kódy, které obdržíte na e-mail nebo telefon, z jiného zařízení.

Instagram potvrdil, že díky novému procesu uživatel nepřijde o svůj účet, i když hacker změní uživatelské jméno.

Když někdo bude chtít použít vaše původní jméno v době, kdy nebudete mít kontrolu nad svým účtem, nepodaří se mu to. Instagram ho totiž po dobu dvou týdnů uzamkne. Funkce uzamčení jména je už aktivní pro Android a brzy bude k dispozici i pro iOS.

Pokud chcete mít váš instagramový účet v bezpečí, ujistěte se, že používáte dvoufázové ověření.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře