Instagram testuje skrytí počtu liků u příspěvků

7. 5. 2019Novinky

Skrytí množství liků má podle Instagramu za cíl přimět uživatele, aby se více zaměřili na obsah, který sdílí, a nehonili se pouze za co nejvyšším počtem srdíček. Jednalo by se o nepatrný update, ale informace o jeho testování vyvolávají mnoho rozličných reakcí.

Počet liků by byl viditelný pouze pro tvůrce příspěvku, pro ostatní by byla statistika skrytá. Tento krok by měl přispět k omezení pasivního prohlížení obsahu, fixaci některých uživatelů na počet liků a měl by podpořit zájem o samotný obsah příspěvků.

Facebook a Instagram se zabývají ve spolupráci s různými organizacemi i otázkou vlivu sociálních sítí na zdraví. Pasivní prohlížení příspěvků i nadmírná fixace na získávání likes mají negativní dopady na psychiku uživatelů. Cílem Facebooku je na svých platformách zvýšit duševní pohodu, podporovat přirozenou komunikaci a být pro uživatele místem zábavy.

Instagram potvrdil interní testování funkce, kdy ji zavede veřejnosti a jakým způsobem ovlivní statistiky nebo algoritmus Instagramu, není zatím jasné.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře