Instagram testuje tagování ve videích

17. 9. 2018Novinky

Označit profily vybraných lidí ve videích už nejspíš nebude nemožné. Instagram začal testovat tagování ve videích, což představuje další možnost, jak zvýšit počet zobrazení, interakci lidí a upozornit další uživatele na existenci videa.

Nový nástroj umožní uživatelům označit ve videu své přátele, spolupracovníky či firmy a bude fungovat podobně jako při tagování fotografií. Při kliknutí na malou ikonku dole vlevo se vám zobrazí seznam lidí, které jste označili. Pokud někoho označíte, přijde dotyčnému oznámení.

Doposud lidé tagovali další uživatele pod videem v komentářích, ale tento nový proces bude působit přehledněji a profesionálněji.

Otagovat můžete lidi a spolupracovníky, kteří jsou součástí videa nebo se na něm nějakým způsobem podíleli. Další možností označování pro šíření videa může být i v rámci spolupráce s influencery. Označení dalších uživatelů ve videu podpoří jeho zobrazení a eventuální sdílení.

Zatím není jasné, kdy Instagram funkci zavede a spustí veřejnosti. V současné době ji testuje na malém vzorku uživatelů.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře