Instagram označí ve Stories přesdílený obsah

22. 3. 2021Novinky

Instagram nevidí rád, když uživatelé a firmy sdílí do Stories příspěvky určené pro feed nebo jiný formát. Nedávno oznámil, že tuto možnost přestane zcela podporovat. Nyní však začal testovat nové řešení a chystá speciální samolepku, která tyto druhy Stories označí.

Nové samolepky upozorní na to, že se jedná o přesdílený obsah z feedu nebo Reels, a odkáží na jeho originální zdroj. Jedná se tak o mírnější variantu kroku, který Instagram oznámil na konci ledna. Tehdy se totiž rozhodl možnost přesdílení rovnou zablokovat, což pravděpodobně nepřinášelo chtěné ovoce.

Zdroj: TestingCatalog

Proč to Instagram dělá? Vychází totiž ze zpětné vazby uživatelů, kteří ve Stories preferují originální fotky a videa a duplicitní obsah je obtěžuje. Každý formát, ať už Stories, příspěvek v běžném feedu, anebo Reels, mají přinést něco nového. Jednak z hlediska rozlišných formátů a jednak proto, že lidé nechtějí vidět stejnou věc na více místech.

Pokud tedy vytváříte jeden obsah a ten následně přesdílíte do různých kanálů na Instagramu, s největší pravděpodobností si tím zajistíte minimálně pokles engagementu.

Cílem této novinky je tak zlepšit uživatelský zážitek a zvýšit zájem o sledování Stories. Další novou funkcionalitou, kterou v současnosti Instagram testuje, jsou pak automatické titulky.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře