Instagram umožní sdílet obsah i na mobilním webu

11. 5. 2017Novinky

Instagramový obsah najdete kromě nativní aplikace i na mobilní webové stránce. Zde však bylo dosud možné si fotky a videa pouze pasivně prohlížet. Nyní sociální síť hlásí změny a umožňuje s obsahem aktivně pracovat.

Díky aktualizaci teď lze mobilní web Instagram.com využívat plnohodnotně. To znamená kromě nahrávání a sdílení fotek a videí také přidávat filtry, sdílet Stories a posílat přímé zprávy.

Mobilní web Instagramu je optimalizovaný jen pro smartphony a využívají ho nejčastěji lidé s pomalejším internetovým připojením nebo majitelé starších telefonů či smartphonů s verzí operačního systému, který instalaci nativní aplikace neumožňuje.

Snímek obrazovky 2017-05-10 v 18.37.22

Sociální sítě totiž přicházejí na to, že přizpůsobení se těmto uživatelům a trhům přináší svá pozitiva. Například Facebook Lite, skromnější verze aplikace, přilákala během dvou let přes 200 milionů uživatelů a získala popularitu v zemích, jako je Indie nebo Španělsko.

Aktualizací však novinky Instagramu nekončí. Kromě vylepšeného mobilního webu Instagram již dříve spustil offline mód pro Android a v současnosti také pracuje na snížení velikosti složky aplikace na minimum.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře