Instagram uvádí horizontální videa v IGTV a testuje nové samolepky

19. 6. 2019NezařazenéNovinky

Instagram vyslyšel přání tvůrců a uživatelů a zavádí horizontální zobrazování videí v IGTV. Druhou novinkou, kterou testuje, je samolepka objednávky pro Instagram Stories.

Horizontální zobrazování IGTV

Instagram od června 2018 intenzivně pracuje na vylepšování funkcí IGTV, aby do platformy přilákal co nejvíce uživatelů. IGTV doposud umožňovalo pracovat pouze se svislými videi. Nyní Instagram přichází s další novinkou a do IGTV zavádí nový horizontální režim obrazovky, kdy bude možné nahrávat a zobrazovat videa na šířku.

Foto: Wersm.com

Celý proces je jednoduchý. Po otevření aplikace IGTV a kliknutí na tlačítko + (přidat video) se v galerii vašeho telefonu ukáží všechna vertikální i horizontální videa. Stačí si vybrat, který formát videa chcete do IGTV nahrát. Následně se vám zobrazí video na šířku a otočením mobilního telefonu se zvětší na celou obrazovku.

Samolepka objednávky v Instagram Stories

Instagram testuje i novou samolepku s názvem Order (Objednat), kterou objevil ve Stories Matt Navarra a uveřejnil pritscreen na svém Twitteru.

Jak by měla nová samolepka přesně fungovat, není ještě jasné. Instagram zatím totiž její uvedení nepotvrdil.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře