Instagram uzamkne stará uživatelská jména po dobu 2 týdnů

17. 4. 2019Novinky

Instagram připravuje novou funkci. V momentě, kdy si změníte uživatelské jméno na nové, uzamkne možnost dalšího použití vašeho původního, a to na dobu 14 dnů. Chce tím zamezit, aby ho hned převzal někdo jiný. Získáváte tak více času vzít své rozhodnutí zpět.

Dneska je praxe taková, že pokud se na Instagramu rozhodnete změnit uživatelské jméno, to původní může okamžitě získat jiný uživatel a vy ho už nikdy nemusíte získat zpět. Tím se vám uzavírají pomyslná vrátka. Proto Instragram přichází s novou funkcí, která původní jméno zablokuje po dobu 14 dnů. Pokud v tomto mezidobí změníte názor, o původní uživatelské jméno nepřijdete.

Toto opatření chce Instagram zavést i z důvodu ochrany původního uživatelského jména. Stává se totiž, že roboti (grabbers bot) využívají situace a původní uživatelské jméno po modifikaci okamžitě zaberou. Kvůli tomu uživatelé neměli vůbec žádnou šanci na rozmyšlenou a pro jejich followery mohla být tato změna poněkud matoucí.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře