Instagram vylepšuje funkci @zmínky

3. 2. 2020Novinky

Máte populární instagramový účet a ve velkém počtu všech notifikací ztrácíte přehled o tom, kdo označil váš profil ve Stories? Instagram bude mít brzy nové řešení, připravuje totiž update @zmínek. Pojďme se podívat, jak bude fungovat.

Novou funkci Instagram umístil v testovací fázi do sekce Vytvořit Stories, kde se vám v menu nástrojů zobrazí symbol @. Po jeho výběru uvidíte příběhy, ve kterých někdo zmínil váš profil. V horní části obrazovky pod See All…. (Zobrazit všechny) si můžete jednoduše zobrazit všechny Stories, ve kterých jste právě zmíněni. Cizí zmínky pak můžete zařadit i do svých příběhů.

Twitter: Matt Navarra

Aktualizace zmínek bude užitečná pro značky i influencery. Zjednoduší celý proces sledování zmínek, ve kterých se mohou objevit zpětné vazby od spokojených zákazníků, plnění soutěžních úkolů (kde mají uživatelé označovat profil) a podobně.

Instagram v nedávné době zavedl velmi podobnou funkci Příběhy o vás (Stories About You), kterou začal testovat v srpnu loňského roku. Používat ji můžete za podmínky, že máte firemní účet nebo jste tvůrcem, a někdo zmínil váš profil ve Stories během posledních 24 hodin. Seznam takových upozornění najdete pod symbolem srdíčka, pod možností Zmínky v sekci Příběhy o vás.

Pokud jste zmínkám dosud nevěnovali pozornost, snažte se je pravidelně kontrolovat. Mohou být velmi cenným kanálem zpětné vazby. Tu pozitivní pak můžete přesdílet a když potenciální zákazníci uvidí, že jsou vaši současní klienti spokojení, pomůže to zvýšit jejich důvěru ve vaši firmu a pozitivní zkušenost ostatních je může motivovat ke konverzi – ke koupi vašich produktů nebo služeb. Zmínky také pomáhají budovat komunitu kolem vašeho brandu.

Kdy Instagram zavede novou funkcionalitu @zmínek a jak to ovlivní funkcionalitu Příběhy o vás, není zatím zřejmé.  

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře