Instagram zastaví sdílení příspěvků z feedu do Stories

1. 2. 2021Novinky

Instagram v poslední době přidává stále více funkcionalit a nástrojů. V souvislosti s tím chce, aby se uživatelé a firmy lépe soustředili na to, co kde zveřejňují, a zvýšili tak engagement. Proto nyní přikračuje k omezení sdílení obsahu z feedu ve Stories.

Od minulého týdne začal Instagram vybraným uživatelům rozesílat upozornění, kde vysvětluje nejnovější aktualizaci:

Zdroj: Matt Navarra

Omezení se vztahuje pouze na příspěvky z feedu, jiný typ obsahu zůstává beze změny. Stále je například možné sdílet ve Stories náhledy IGTV.

Instagram tím chce bránit duplicitě obsahu. Je to logické. Když vás totiž uživatelé sledují, vidí jak vaše Story, tak váš běžný příspěvek ve feedu. A dvakrát ten stejný obsah je obtěžující, nezajímavý a vy zbytečně ztrácíte dosah a zájem uživatelů.

Podobnou výzvu a radu zveřejnil Instagram i v souvislosti s Reels. I tady chce, aby uživatelé a firmy tvořili originální obsah, nejen sdíleli videa původně určená pro jiný kanál (feed) či sociální síť.

Zdroj: Social Media Today

Pokud tedy chcete maximalizovat výkon vašeho firemního Instagramu, sociální síť doporučuje vytvářet samostatný a odlišný obsah pro každé místo, kde ho chcete zveřejnit.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře