Instagram zavadí náhledy IGTV do hlavního feedu

27. 2. 2019Novinky

Instagram bude nově přidávat videa IGTV do feedu od uživatelů, které sledujete, aniž byste museli klikat do sekce IGTV. Nejedná se o obsah v celé délce, ale jen o náhled videa. Tímto krokem se Instagram rozhodl podpořit zobrazování videí IGTV.

Instagram se poslední měsíce snaží o větší propagaci IGTV, která bohužel neslaví takový úspěch jako Stories nebo klasické příspěvky. Uživatelé si na aplikaci ještě pořádně nezvykli. Její umístění není tak viditelné a mnoho lidí o funkci nemá dodnes ponětí.

Jak to vypadalo s IGTV v roce 2018:

Nyní Instagram uvádí, že jedním z jeho cílů pro rok 2019 je podpora dalšího využití IGTV.

Tvůrci mají nyní novou možnost sdílet videa IGTV přímo do feedu, kdy při nahrání videa můžete vybrat volbu „Zveřejnit náhled“. Ten se objeví jako klasický příspěvek na vašem profilu a i v hlavním feedu. Follower uvidí náhled videa, na který když klikne, bude přesměrován na celé video.

Příspěvek je označený malou ikonkou aplikace s poznámkou „Podívejte se na celé video“.

Vzhledem k velké popularitě Instagramu, který má více než 1 miliardu aktivních uživatelů, tato novinka zaručeně podpoří dosah a počet zhlédnutí video obsahu IGTV.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře