Instagram zavádí nástroj Collabs a hudební novinky

10. 11. 2021Novinky

Instagram testuje nový způsob, jak můžete spolupracovat na příspěvcích ve feedu a videoklipech Reels. Kromě toho přidává nové funkcionality zaměřené na hudbu a rozšířenou realitu, které mají podpořit zapojení uživatelů.

V první řadě spouští Instagram nástroj Collabs. Pomocí něj můžete pozvat ostatní uživatele ke spolupráci na příspěvku nebo videu Reels, a to pomocí tagu přímo v rozhraní pro vytváření příspěvků.

Na žádost o spolupráci pak budou tito lidé upozorněni pomocí vyskakovacího okna v aplikaci. Pokud žádost přijmou, bude se tento společný příspěvek zobrazovat na profilech obou uživatelů a zobrazí se každému z jejich publik.

Oba uživatelé se také zobrazí na finálním příspěvku či videu Reels a každý z nich bude mít přístup k organickým přehledům, kde uvidíte počet zobrazení, počet likes a další údaje.

Zdroj: Instagram

Zajímavé je, že se nejedná o spoluvytváření obsahu, ale spíše o způsob, jak označit přátele a maximalizovat dosah mezi sledujícími obou „partnerů“. Tvůrcem příspěvku nebo videa zůstává pouze jeden z vás.

Instagram také spouští několik nových nástrojů pro tvůrce zaměřené na hudbu. Například funkcionalita Superbeat přidává do videa efekty sladěné s rytmem písně. Funkcionality Dynamické a 3D texty zase zobrazují texty písní během videoklipů.

Zdroj: Instagram

Hudba hraje na Instagramu důležitou roli a Instagram ji velmi rád integruje do uživatelských videí. Už v srpnu proto přidal do výpisu vyhledávání novou záložku Audio, která umožňuje vyhledat Reels videa, v nichž jsou ukázky dané skladby použity.

Tyto hudební novinky zavádí Instagram již nyní. Nástroj Collabs je zatím ve fázi testování.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře