Instagram zavádí nové varování pro účty, které jsou před smazáním

16. 8. 2019Novinky

Instagram a Facebook dlouhodobě bojují proti uživatelům, kteří nedodržují zásady komunity platforem, a proti nevhodnému obsahu. Nyní Instagram zavádí novou funkci, kdy účty, které jsou ve fázi před vymazáním, dostanou nové upozornění v podobě varování. 

Výstraha ukáže uživatelům historii jejich aktivity, která porušila zásady komunity. Součástí bude seznam odstraněných příspěvků, komentářů, Stories a odůvodnění, proč Instagram jejich obsah odstranil. Dále Instagram upozorní uživatele, že pokud budou nadále porušovat pravidla platformy, jejich účet vymaže.

Zdroj: SocialMediaToday

Instagram dá uživatelům možnost, aby se proti jeho rozhodnutí odvolali. Mohou tak učinit přímo skrze nástroj upozornění. Odvolat se bude možné zkraje jen proti některému typu obsahu, jako jsou nenávistné projevy nebo obrázky vymazané z důvodu nahoty. Postupně ale Instagram plánuje tento seznam rozšířit.

Nový nástroj pomůže uživatelům pochopit, co dělají špatně a proč Instagram jejich obsah odstranil. Účty, které si nejsou vědomy, že porušují pravidla, budou mít čas na nápravu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře