Instagram zavádí novou funkci Mute

8. 6. 2018Novinky

Konec otravných příspěvků. Instagram oficiálně oznámil zavedení nové funkce Mute pro ztlumení profilů, která vám umožní zamezit zobrazování příspěvků od lidí, aniž byste je museli přestat sledovat. Jedná se o malou, ale užitečnou aktualizaci, která vám pomůže mít kontrolu nad obsahem ve vašem feedu.

Novou funkcionalitu můžete nazvat jako jemné zablokování uživatele. Jeho příspěvky se vám ve feedu už nebudou zobrazovat, ale v případě potřeby se můžete podívat přímo na jeho profil.

Pokud chcete ztlumit nějaký účet, klikněte na jeho profil nebo příspěvek a v pravém horním rohu vyberte symbol tří teček. Poté se objeví menu s různými funkcemi včetně „Mute“ a zde můžete ztlumit příspěvky a případně i Stories daného účtu.

Stories ztlumíte, pokud kliknete přímo na okénko příběhu a přidržíte ho. Zde se opět zobrazí volba „Mute“.

Výhodou funkce je, že ztlumený uživatel nebude o vaší akci vědět, tím pádem se ho to po lidské stránce nemůže dotknout, jako když byste ho přestali úplně sledovat.

Facebook novinku zavádí postupně. Všem uživatelům by se ale měla zpřístupnit v následujících týdnech.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře