Instagram znovu zobrazí nejnovější příspěvky nahoře

28. 3. 2018Novinky

Po dvou letech experimentů s organizací feedu se Instagram vrací do původní chronologické podoby. Příspěvky bude staronově řadit podle času zveřejnění.

Přerod z chronologického do algoritmického feedu oznámil Instagram v červnu 2016. Od té doby si však nenašel příliš fanoušků, naopak, řada lidí a firem se proti nové podobě zdi bouřila.

Nakonec i sama sociální síť vyhodnotila, že bude lepší ponechat feedu původní vzhled, a mění algoritmus tak, aby řadil nejnovější příspěvky odshora. Díky tomu bude feed svěžejší a uživatelé neminou žádný obsah, o který se zajímají.

Manuální refresh

Instagram navíc začal testovat tlačítko „New Posts“, které umožní feed manuálně obnovovat. Doteď byl refresh automatický. Sociální síť tak činí kvůli zpětné vazbě uživatelů, kterým vadí, že jakmile se obsah automaticky obnoví, nečekaně se vrátí na začátek feedu a nestačí si doprohlédnout zbytek příspěvků.

Refresh proto nyní bude záviset zcela na vás. Pokud budete chtít načíst nový obsah, stačí kliknout na button, pokud raději zůstanete tam, kde jste, ztráty nepřečtených postů se obávat nemusíte.

Další novinky a vylepšení nás podle Instagramu čekají v dalších měsících. Máme se tedy na co těšit.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře