Instagram umožňuje v biu profilů odkazovat na hashtagy a jiné profily

4. 4. 2018Novinky

Význam hashtagů na Instagramu potvrzují všechny zavedené změny za poslední období. Od prosince je možné sledovat hashtagy jako profily a nyní je Instagram posouvá ještě více do popředí. Nově umožňuje uživatelům přidávat v biu účtu hashtagy nebo odkazy na profil jiného uživatele. Tato inovace poskytne nové způsoby, jak propojit publikum.

Jak na to? Ve vašem účtu stačí kliknout na možnost „Upravit profil“ a do sekce bio přidat „#“ nebo „@“ s daným slovem či profilem a automaticky se stane živým odkazem, který povede k hashtagové nebo profilové stránce.

,,Díky hashtagům a profilovým odkazům můžete ve svém biu vyjádřit sami sebe a upozornit na své zájmy přímo v profilu. Ať už jste #guitarlover nebo vytváříte #makeuptutorial, nyní můžete propojit libovolný hashtag nebo profil s vaším účtem,’’ uvedl Instagram na svém blogu.

Tato inovace dává smysl vzhledem k tomu, že část úspěchu Instagramu závisí právě na všudypřítomném používání hashtagů a na tom, jak snadné je najít nové uživatele. Tento krok pomůže jednotlivcům k jednoduššímu připojení k hashtagům, ke kterým pravidelně přispívají, a také lépe odkazovat na ostatní účty, jenž provozují přímo oni nebo jejich přátelé a rodina.

Pokud přidáte ke svému profilu odkaz na účet někoho jiného, dané osobě dorazí notifikace s oznámením. V případě nezájmu o umístění odkazu má dotyčný možnost odstranit odkaz z vašeho profilu. Jedná se o bezpečnostní opatření, které sníží zneužití této funkce.

Nové možnosti vkládání hashtagů a odkazů na profily do bia jsou k dispozici v nejnovější verzi Instagramu.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře