Jak maximalizovat efekt skrytých titulků ve videích

21. 10. 2020NávodyNovinky

Facebook zveřejnil nové tipy, jak zvýšit efektivitu skrytých automatických titulků ve videích. Ty navazují na sérii videí, kde Facebook spolu s dalšími experty radí, jak dostat z videí to nejlepší.

V nejnovějším videu se dozvíte, jak pro váš videoobsah získat ty nejlepší a nejpřesnější titulky. Video se zaměřuje na funkcionality Facebooku, které dokáží rozpoznat řeč, kterou uživatel mluví (Facebook aktuálně podporuje 16 světových jazyků), a díky tomu vytvoří titulky s minimálním zapojením tvůrce.

Automatické titulky ovšem nejsou dokonalé, a proto Facebook nabízí klíčové tipy pro maximalizaci jejich efektu:

  • Používejte je – Facebook upozorňuje, že titulky mohou přinést prospěch z vašich videí všem uživatelům, neboť pomáhají lidem se sluchovým postižením i těm, kteří sledují video v prostředí, kde nelze využívat zvuk.
  • Zachyťte jasný zvuk – Facebook zdůrazňuje důležitost kvality zvuku, aby mohl snáze vytvořit automatické titulky. Čím lepší kvalita zvuku, tím přesnější budou vaše titulky.
  • Používejte mikrofon – Pokud chcete vytvořit kvalitnější videoobsah a používat titulky, investice do slušného mikrofonu má velký smysl.
  • Mějte co nejčistší zvuk – Facebook doporučuje spustit zvuk pomocí kompresoru, aby se zlepšila jeho kvalita.

K dispozici je také zjednodušený proces úpravy titulků, ke kterému se dostanete v Creator Studiu. Tam ve spodní části obrazovky můžete automatické titulky upravit a vylepšit.

V budoucnu plánuje Facebook pracovat na tom, aby se titulky rychleji generovaly a proces zveřejňování videí byl efektivnější.

Podívejte se na videotipy o titulcích na stránce Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře