Jak na aplikaci Threads from Instagram

7. 2. 2020Novinky

Pokud jste příznivci Instagramu a rádi na jeho platformě komunikujete pomocí soukromých zpráv, neváhejte a vyzkoušejte aplikaci Threads from Instagram. Jedná se o aplikaci fotoaparátu a zasílání zpráv, díky které můžete být v užším kontaktu s vašimi blízkými přáteli. Aplikace byla globálně uvedena na podzim loňského roku.

Threads funguje jako samostatná aplikace, kterou si stáhnete do svého mobilního telefonu. Jakmile si ji nainstalujete, automaticky se propojí s vaším instagramovým účtem, ke kterému jste přihlášení.

Aplikace Threads je založená na tom, že ke komunikaci využívá váš seznam blízkých přátel z Instagramu. Pokud tento seznam nepoužíváte, aplikace vám navrhne uživatele, se kterými jste na Instagramu nejvíce v kontaktu (přidat můžete kohokoliv z vašich přátel). List poté v aplikaci Thread dokončíte a on se vám propíše i do seznamu blízkých přátel na Instagramu.

Pozor, Threads nefunguje jako Direct Message nebo Messenger. Nemůžete si psát s kýmkoliv, ale právě jen se seznamem vybraných přátel z Instagramu. V rámci tohoto seznamu si však můžete vytvářet i různé podskupiny.

Zdroj: Instagram

Díky tomu, že je aplikace Threads propojená s fotoaparátem telefonu, můžete skrze ni velmi rychle posílat videa a fotografie. S vybranými přáteli můžete také sdílet automatický stav, příběhy nebo jim posílat zprávy.

Automatické statusy budou vaše přátele informovat, co právě děláte. Máte přitom na výběr z možností jsem na cestě, venku, na pláži, doma, v kavárně a podobně. Threads vašim sledovatelům z bezpečnostních důvodů ale nikdy neukáže přesnou adresu, kde se nacházíte.

Zdroj: Instagram

Konverzace z Threads se vždy ukládá do Direct Message na Instagramu. Abyste mohli vzájemně komunikovat, není potřeba, aby měli všichni uživatelé aplikaci Threads naistalovanou. Stačí, když ji máte vy, a vaši přátelé mohou nadále používat pouze Instagram.

Instagram aplikaci Threads vytvořil, aby uživatelům a jejich blízkým přátelům nabídl speciální soukromý prostor, ve kterém budou moci být po celý den v úzkém kontaktu. Kolik uživatelů Threads od svého vzniku používá a jaké další úmysly s ním Instagram bude mít, není zatím známé.

Aplikaci Threads si můžete stáhnout z obchodu Google Play a z App Store. Nebo radši zůstanete pouze u Instagramu? Napište nám do komentářů, zda se vám tato aplikace zdá užitečná.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře