Jak na otravné přátele a stránky na Facebooku?

21. 2. 2018Novinky

Známe to všichni. Na Facebooku se občas vyskytují uživatelé, kteří stále dokola sdílejí nepříjemný či nezajímavý obsah a zahlcují tím váš News Feed. Odstranit je z přátel nechcete a ani přestat sledovat není řešením. Facebook proto testuje takzvaný „Snooze“ button – tlačítko, díky kterému neuvidíte příspěvky daného člověka či stránky po dobu 30 dnů.

V testovacím režimu zůstane funkcionalita ještě pár měsíců. A zatímco se o užitku mnoha nových prvků pochybuje, toto tlačítko si dozajista najde uplatnění.

„Snooze“ button půjde použít nejen na uživatele, ale také na Facebook Pages. U nich to ale nebude o tom, že by pravidelně sdílely otravný obsah. Sociální síť předpokládá, že lidé tuto možnost využijí jiným způsobem. Facebook přinesl několik scénářů, kde si dovede využití tlačítka představit.

Příkladem může být situace, kdy se student připravuje na závěrečné zkoušky a nechce se rozptylovat určitými stránkami. Hodit se může i lidem na dovolené, kteří se netouží zapojit do komunikace ve skupinách. Tlačítko jistě najde uplatnění také před Vánocemi, kdy si nepřejte, aby vás na Facebooku rušily neustálé nabídky zboží v akci, které firmy v tomto období rády sdílejí nejen v reklamách, ale i na stránkách.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře