Jak se připojit do facebookové skupiny jménem stránky

15. 4. 2019NávodyNovinky

Skupiny jsou součástí každodenní aktivity uživatelů Facebooku a z hlediska firemního marketingu představují velký potenciál. Že se ke skupině můžete připojit skrze osobní profil, ví už asi každý. Že se do nich ale můžete přidat jménem stránky, kterou spravujete, může být novinkou.

Pokud se chcete stát členem konkrétní skupiny jménem facebookové stránky, proces je velmi jednoduchý. Nejprve si musíte vyhledat skupinu, která vás zajímá. Poté kliknete na tlačítko „Přidat se ke skupině“ a zvolíte, zda se připojíte jménem vašeho osobního profilu nebo právě Facebook stránky.

V případě, že nebude možné ve skupině zažádat o členství jménem stránky, znamená to, že administrátoři skupiny tuto možnost nepovolují.

Naopak pokud jste správcem facebookové skupiny a chcete povolit, aby se do vaší komunity mohly přidávat i stránky, proces je následující:

  1. Klikněte na volbu „Další“.
  2. Vyberte možnost „Upravit nastavení skupiny“.
  3. Ve spodní části nastavení najdete „Žádosti o členství ze stránek“ a můžete rozhodnout, zda jim vstup do skupiny povolíte, nebo ne. Pokud stránky ve skupině nechcete, po této změně tu stávající stránky zůstanou, kdežto nové se už nepřidají. V případě potřeby můžete stránky ze skupiny odstranit manuálně.

Jste správcem stránky? Zjistěte si více informací o nových nástrojích, které Facebook pro skupiny chystá a zavádí.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře