Každoroční konference developerů Facebooku F8 začíná

30. 4. 2019Novinky

Další ročník facebookové konference F8, která se zaměřuje na vývojářskou komunitu, je tu. Koná se v San Jose, ve dnech 30. 4. – 1. 5. 2019 a můžeme se těšit na řadu novinek a zajímavostí.

Facebook uveřejnil program konference a vyzdvihl hlavní témata, která zazní:

1. Stories

Facebook bude jednu z částí programu věnovat populárním Stories a kreativní reklamě. Již počátkem roku platforma vybízela inzerenty k vyššímu využívání interaktivních anket v reklamách Instagram Stories. Jejím cílem obecně je přinést do Stories interakce, kreativitu a podpořit firemní komunikaci.

2. Spark AR Outlook

Investice Facebooku do AR (rozšířené reality) za poslední roky rostou a jeho snahou je AR zavést i do reklam na svých platformách. Proto nemůže toto téma na konferenci F8 chybět. Facebook odhalí nové výkonné funkce nebo ovládací prvky pro správu a distribuci zážitků z prostředí AR. Diskutováno bude také, jak se platforma Spark AR vyvíjí a jaké příležitosti otevírá pro firmy i spotřebitele.

3. React, GraphQL a Relay

Facebook pro své služby čím dál tím více využívá Open source projekty React, GraphQL a Relay. Prozradí proto, jakým způsobem to dělá, a jak mu tyto technologie pomáhají zajistit kvalitní a moderní podobu platformy.

4. PyTorch

PyTorch je framework pro strojové učení, který firmám pomáhá snadněji budovat a nasazovat modely AI napříč jejich produkty a službami. Lídři PyTorchu ukáží jeho možnosti, které se již nyní využívají po celém světě, například i v oblasti medicíny a boji proti rakovině.

Kompletní informace o konferenci najdete na oficiálních stránkách F8, kde se můžete zaregistrovat i k online sledování.

Newsfeed.cz má na konferenci své zástupce, kteří vás budou informovat o aktuálním dění na Instagramu newsfeed_cz. Po konferenci pro vás také připraví report s tím nejzajímavějším, co se dozvěděli.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře