Kód Instagramu odhaluje potenciální funkce audio a video hovorů

23. 3. 2018Novinky

Instagram by mohl být blízko ke spuštění nové sady nástrojů audio a video hovorů. Soubory v kódu naznačují, že Instagram nejspíš plánuje spustit nové volby volání. Tyto změny by nabídly uživatelům více způsobů komunikace bez nutnosti opustit platformu.

Instagram v posledních 12 měsících připravil mnoho nových funkcí, jako je zasílání zpráv, které se staly velmi populární. Přímé zprávy v Instagramu zaznamenaly výrazný nárůst. Funkci zpráv používá každý měsíc více než 375 miliónů lidí, což je téměř polovina celé návštěvnosti Instagramu. Další výzkum uvádí, že 85 % přímých zpráv přichází ke stejným třem přátelům. Tyto statistiky potvrzují velký potenciál i pro využití audio a video hovorů pro soukromou a okamžitou komunikaci.

Dalším aspektem, který je třeba zvážit, je existence video hovorů u konkurenčního Snapchatu, který je zavedl již v roce 2014. Pokud chce Instagram nadále držet krok s konkurencí, přidání funkcí volání dává smysl.

Oblíbenost video hovorů dokládají i statistiky Facebooku, kde byl zaznamenán výrazný nárůst video hovorů v Messengeru. S video voláním začal Messenger již v roce 2015, loni tuto funkci použilo 400 milionů lidí měsíčně.

Hlavním cílem audio a video hovorů na Instagramu by jednoznačně byla komunikace mezi přáteli. Ale stojí za zamyšlení i potenciální využití pro marketéry jako dalšího nástroje pro spojení s uživateli.

Zatím neexistuje žádné oficiální vyjádření Instagramu, že skutečně zavede audio a video hovory. Kód Instagramu ale naznačuje, že na těchto nových funkcích probíhají interní testy. Soubory uložené v Instagramu a v balíčcích Android Application Packages (APKs) odhalily ikony pro volání a video hovor. APK často zobrazují soubory pro připravované funkce.

Další novou funkcí, která může s audio a video hovory souviset, je představení portrétů Focus.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře