Koncepty Instagram Stories jsou dostupné globálně

19. 7. 2021Novinky

Instagram zpřístupnil koncepty Stories všem uživatelům. Novou možnost uložit příběhy a zveřejnit je v čas, v který potřebujete, najdete přímo v aplikaci.

Poprvé dal Instagram o konceptech Stories vědět letos v březnu. Nová možnost se aktivuje, jakmile se rozhodnete z nástroje pro tvorbu příběhů odejít. V této fázi vám Instagram nabídne, jestli chcete příběh zahodit, anebo jej zachovat jako koncept. Ten pak na Instagramu vydrží 7 dní, poté ho sociální síť smaže.

Novinka je obzvlášť užitečná pro social media manažery, kteří chtějí zveřejňovat příspěvky v optimálních časech. Možnost ukládat Stories již nějakou dobu sice existuje (můžete si je stáhnout do zařízení nebo skrze aplikaci třetí strany), ovšem dosud nebyla nativní a nenabízel ji přímo Instagram.

Zdroj: Matt Navarra

Tím, že se příběhy uloží přímo do aplikace, se vám zobrazí přesně tak, jak je uvidí uživatelé. Upravit je můžete také pomocí veškerých prvků, které jsou na Instagramu k dispozici, a zveřejnit je přímo v aplikaci.

Instagram novinku zavádí postupně a může se tak stát, že ji uvidíte o něco později.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře