Kratší video reklamy přinášejí více ovoce

31. 1. 2018Novinky

Jaká je optimální délka video reklamy na Facebooku, aby zaujala pozornost, sdělila všechno, co chcete říct, a zároveň přivedla konverze? Nedávné studie porovnávaly různě dlouhé video reklamy a zjistily, že kratší z nich mají větší efekt.

Kratší reklamu si lidé snáze vybaví

O úspěšnosti kratších spotů hovoří případová studie značky Champs Sports, která se na Facebooku snažila zvýšit brand awareness a přivést konverze. V kampani testovala 30vteřinové a 6vteřinové video reklamy. A ukázalo se, že kratší verze si vedla lépe hned v několika směrech.

V oblasti ad recall (vybavení si reklamy) zaznamenala 11% nárůst, naopak ad spend se zvýšil o 12 % a míra, kdy uživatelé dokoukali video až do konce, se zvýšila dokonce o 271 %. 6s reklama zvedla i další klíčové metriky, jako je konverzní míra, průměrná nákupní hodnota a míra prokliku.

Průměrná doba sledování obou typů reklam dopadla obdobně, ale lidé si výrazně lépe vybavili kratší reklamu. Test také ukázal, že uživatelé si spíše zapamatují reklamu, která rychle sdělí zprávu a přitáhne pozornost hned na začátku. Proto je potřeba komunikovat to nejdůležitější v prvních vteřinách reklamy.

Nejkratší varianta přivedla nejvíce konverzí

Druhým příkladem je společnost Netmarble, která zaváděla na trh novou mobilní hru. Cílem bylo zvýšit povědomí o novém produktu a podpořit stažení. Kampaň se skládala ze 6s, 15s a 30s video reklamy. A výsledek?

Nejvíce opět zabodovala nejkratší varianta. Kampaň s touto reklamou dokonce lámala rekordy v počtu stahování na App Store i Google Play. Ukázalo se, že kratší a údernější reklamní sdělení přinášejí ty nejlepší výsledky.

Podrobnosti najdete zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře