Která témata hýbou Facebookem?

31. 1. 2018Novinky

Každý měsíc Facebook zveřejňuje statistiky, které zachycují „Hot Topics“ a „Topics to Watch“, tedy témata, která byste si jednoduše neměli nechat ujít. Sociální síť ale teď poprvé uvedla souhrnný report za celý loňský rok. Podívejte se, která témata loni hýbala modrobílým sociálním světem.

K čemu takové statistiky vlastně jsou? Díky tomu, že víte, o která témata se uživatelé nejvíce zajímají a o čem se ve společnosti nejvíce hovoří, můžete lépe předpovídat budoucí trendy. Můžete také lépe zacílit kampaně a přizpůsobit obsah tomu, co lidé chtějí.

Facebook rozřadil témata do 7 kategorií – krása a móda, nakupování, kultura, zábava, jídlo a pití, tělo a mysl a technologie. V každém grafu najdete průběh konverzace o daném tématu v čase a rozdělení uživatelů podle věku a pohlaví.

Zde uvádíme pár příkladů z oblasti krásy:

Nákupního chování:

Či gastronomie:

Doporučujeme ale prostudovat celý report :-)

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře