Live Producer přidá grafické prvky a podpoří větší traffic

8. 7. 2020Novinky

Před pár měsíci spustil Facebook nástroj Live Producer pro živá videa. A nyní přichází s několika updaty, které zahrnují grafické překryvy, zvýraznění komentářů během vysílání či podporu návštěvnosti.

Live Producer stále ještě není k dispozici všem uživatelům. I přesto začal Facebook zavádět aktualizace, které podpoří sledovanost živých vysílání.

Jedná se například o záložku Graphics, která vám umožní přidat na obrazovku různé druhy grafických vrstev a překryvů. Díky nim posunete své vysílání na profesionálnější úroveň.

Zdroj:  Mari Smith
  • Do spodní části obrazovky můžete například vložit vodorovný posuvný slide pro krátké zprávy.
  • V horní části streamu můžete zvýraznit komentáře diváků.
  • Můžete spouštět ankety a zobrazovat výsledky v reálném čase.
Zdroj:  Mari Smith

Facebook také přidává nový Feature Link, který nabídne další způsob, jak přivést přímý traffic z vašeho vysílání. Nástroj zahrne i výzvy k akci během vysílání.

Zdroj:  Mari Smith

Všechny novinky přicházejí právě včas, protože Facebook zaznamenal od ledna o 50 % vyšší sledovanost živých videí. Stoupá také míra zapojení.

Podívejte se, jestli už máte Live Producer také k dispozici.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře