Messenger nabídne sdílení Instant Articles

26. 7. 2016Novinky

Facebookový komunikátor Messenger rozšiřuje svou nabídku o Instant Articles. Zatím jsou k dispozici uživatelům Androidu, brzy si je ale mohou přečíst i uživatelé platformy iOS.

Na Messengeru tráví každý měsíc více než 900 milionů lidí čas tím, že si kromě soukromé komunikace s přáteli a rodinou vzájemně sdílí novinky, informace a články. Nejčastěji se přitom zajímají o zábavný, interaktivní a zároveň poučný obsah. Pokud na něj narazí, předávají si jej prostřednictvím sdílené URL adresy daného článku. Tyto linky se ale na standardních mobilních serverech načítají pomalu a jak je známo, Instant Articles to umí až 10krát rychleji.

Instant Articles, které od dubna mohou využívat všichni vydavatelé po celém světě, poslední dobou procházejí řadou úprav a vylepšení. V červnu například Facebook aktualizoval pravidla pro brandový obsah, předtím do nich zase zasadil video reklamy. Doteď byly navíc k dispozici jen uživatelům Facebooku, nyní se otevírají ale i lidem, kteří používají Messenger.

Že vám někdo poslal článek, který patří do Instant Articles, poznáte na Messengeru podle typické ikonky, která se zobrazí v pravém horním rohu náhledu článku. Ta vás pak následně rychle přesměruje do rozhraní Instant Articles, kde si zajímavost můžete nerušeně přečíst.

android-ia-v2

Zdroj: Facebook

Instant Articles si v rámci Messengeru mohou užít zatím jen uživatelé Androidu. Facebook ale přislíbil, že dlouho ochuzeni nezůstanou ani uživatelé iOSu, kterým je nabídne v následujících několika týdnech.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře