Messenger přichází s aplikací pro Mac a rychlejší verzí pro iOS

17. 3. 2020Novinky

Facebook zavádí dvě novinky, které se týkají Messengeru. Spouští jednak nativní desktopovou aplikaci pro Mac a jednak novou verzi Messengeru pro iOS, která bude menší a rychlejší.

Messenger for Mac

Uživatelé Macu v Austrálii, Francii, Mexiku a Polsku mohou otestovat novou desktopovou verzi Messengeru. Ta nabídne většinu stejných prvků jako mobilní, dokonce i tmavý mód.

Messenger for Mac se v App Store už na některých z uvedených trhů objevil, jinde bude co nevidět následovat. Jakmile ho Facebook v těchto zemích prověří, spustí ho do celého světa. Zatím se ale neví kdy.

Zdroj: Facebook

Rychlejší Messenger pro iOS

Facebook také začal zavádět novou a rychlejší verzi Messengeru pro zařízení s operačním systémem iOS. Aktualizace jde ruku v ruce s dlouhodobou vizí Facebooku o zjednodušení rozhraní jeho klíčových komunikátorů. Upgrade zlepší výkon aplikace a také orientaci uživatelů v ní. Největší změnou je odstranění tabulky pro vyhledávání (Discover tab), což zužuje možnosti navigace v aplikaci.

Zdroj: Facebook

Už v roce 2018 prošel Messenger zjednodušením a redesignem. Tehdy Facebook zredukoval počet záložek v aplikaci, zaměřil se na hlavní komunikační funkcionality a upozadil méně důležité prvky, jako jsou hry, boti a podobně.

Nejnovější verze jde ještě o krok dál a oproti předchozí verzi bude Messenger dvakrát rychlejší a velikostí čtvrtinový. Facebook zmenšil kód Messengeru o 84 %, díky čemuž uživatelé aplikaci rychleji porozumí, půjde snáze upgradovat a rychleji také poběží.

Podrobnosti o novinkách v Messengeru najdete na blogu Facebooku nebo na videu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře