Messenger přidává nové prvky do video konverzace

5. 7. 2017Novinky

S tím, aby se Messenger stal konverzační platformou číslo jedna, to Facebook myslí vážně. Protože chce povzbudit atraktivitu video chatování, přidává několik zábavných funkcionalit. Bavit se tak můžete například s animovanými Reactions, filtry, maskami nebo pořizováním screenshotů.

V první řadě přibude ve video hovorech na Messengeru plnohodnotná série Reactions. Všechny jsou animované a po chvilce zase zmizí, což dodává online komunikaci nádech skutečné face-to-face konverzace. Většina reakcí má různé verze podle toho, jestli je nebo není na obrazovce váš obličej. Tato novinka není žádným překvapením, protože Facebook už nedávno oznámil, že přes Messenger si lidé vyměnili už více než 2 miliardy Reactions.

Kromě smajlíků můžete při video konverzaci přidávat filtry, které na základě změny barev pomohou vyjádřit vaši aktuální náladu. Anebo prostě jen oživí komunikaci.

Na Messengeru jsou také už nějakou dobu dostupné masky, jejichž nabídku nyní Facebook rozšiřuje. Některé varianty masek dokonce doprovázejí efekty závislé na vaší mimice. K dispozici jsou také rozličné animované efekty. Narozdíl od Reactions zůstávají masky a efekty na obrazovce po celou dobu video chatu.

Novinkou je rovněž možnost uložit a poslat obrázek vašeho video chatu. Pořídit screenshot (včetně všech efektů) můžete v rámci one-to-one anebo skupinové komunikace. Uloženou fotku pak lze sdílet v Messenger Day nebo na ostatních sociálních sítích. Kromě toho ji můžete poslat konkrétní osobě či skupině lidí, kteří jsou součástí vašeho video chatu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře