Messenger Rooms jsou k dispozici pro všechny

20. 5. 2020Novinky

Minulý měsíc je Facebook představil, teď Messenger Rooms zavádí globálně. S rozšířenějšími kolektivními video hovory přichází také WhatsApp.

Messenger Rooms

Messenger Rooms představují prostor, kde můžete uskutečnit video hovory až pro 50 lidí najednou. Nástroj je zdarma a k dispozici pro všechny uživatele včetně těch, kteří nemají Facebook účet. Volat tu můžete neomezeně.

Messenger Rooms založíte přes Messenger nebo Facebook. Odkaz s pozvánkou do dané místnosti pak snadno nasdílíte ostatním. Abyste mohli místnost založit, je potřeba mít staženou nejnovější verzi mobilní aplikace Facebooku nebo Messengeru. Tu získáte v App Store i Google Play. Nástroj funguje i v desktopové verzi Messengeru, kterou stáhnete v Microsoft Store nebo App Store pro Mac.

Zdroj: Facebook

Messenger Rooms zavedl Facebook také do skupin a událostí. I tady můžete vytvářet místnosti pro video hovory. A protože Facebook bere ochranu soukromí a zabezpečení vážně, můžete si vybrat, kdo místnost uvidí a kdo se může přidat, a rovněž z místnosti kohokoliv odstranit a uzavřít ji.

Zdroj: Facebook

WhatsApp

Pozadu nezůstává ani WhatsApp, který taktéž nabízí video hovory pro skupiny. Počet lidí v hovoru zdvojnásobil a zúčasnit se ho tak může 4 až 8 lidí současně. I tady je nezbytné mít staženou nejnovější verzi aplikace pro iOS nebo Android.

Zdroj: Facebook

Facebook zároveň testuje propojení WhatsApp s Messenger Rooms, aby i uživatelé tohoto komunikátoru získali možnost video hovorů s mnohem více lidmi.

Podrobnosti o obou novinkách se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře